Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba heeft sinds gisteren een nieuwe coalitie-regering (MEP en Raiz). De acht ministers zijn gistermiddag beëdigd door waarnemend gouverneur Yvonne Laclé-Dirksz in het Cas Ceremonial di Gobernador.

aruministersElke minister kreeg de keuze om de eed of belofte af te leggen. Deze ceremonie is wettelijk verplicht en staat vermeld in de Staatsregeling van Aruba. Daarna mogen ze hun betrekking als minister aanvaarden.
Minister-president Evelyn Wever-Croes (MEP) heeft tevens de portefeuilles van Algemene Zaken, Innovatie, Overheidsorganisatie, Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening. Ursell Arends (Raiz) is vicepremier en minister van Integriteit, Natuur, Transport en Ouderenzorg, Xiomara Maduro (MEP) is minister van Financiën en Cultuur en tweede vicepremier. Geoffrey Wever (Raiz) is minister van Economische Zaken, Communicatie en Duurzame Ontwikkeling, Rocco Tjon (MEP) van Justitie en Sociale Zaken, Endy Croes (MEP) van Onderwijs en Sport, Glenbert Croes (MEP) van Arbeid, Integratie en Energie, en Danguillaume Oduber (MEP) is minister van Volksgezondheid en Toerisme.
Tijdens de ceremonie had de politie de boulevard tussen het ‘huis’ van de gouverneur en het Bestuurskantoor ‘Cocolishi’ afgesloten voor het verkeer. Alleen de dienstauto’s van de bewindslieden werden doorgelaten. De ceremonie werd live uitgezonden via TeleAruba en via de Facebookpagina van de regering. Direct na hun beëdiging gaven alle ministers een kort interview, waarin ze vertelden wat hun plannen voor hun portefeuilles zijn.
Er is nog geen Gevolmachtigde minister beëdigd. Het Kabinet van de Gouverneur liet in een persverklaring weten dat ‘het nieuwe kabinet Wever-Croes over de invulling van de positie van de Gevolmachtigde minister een besluit zal nemen’.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).