Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad – Fundacion Parke Nacional Aruba (FPNA) organiseert morgen opnieuw een informatieavond over het Parke Marino Aruba. Ook op donderdag en zaterdag kan het publiek terecht. 
F17 ARU marineparkDe belangstelling bij de vorige infosessies was groot. Publiek is geïnteresseerd in natuurbehoud en wil weten wat de Arubaanse natuurgebieden zijn. Dat zegt FPNA. De stichting heeft het consultatieproces van Parke Marino Aruba (PMA) geïntensiveerd en merkt dat het publiek daar positief op reageert. Ze stellen veel vragen en brengen belangrijke punten naar voren. Tijdens de sessie raken ze bekend met de actuele status van PMA. 
FPNA is een onafhankelijke organisatie voor natuurbeheer, die verantwoordelijk is voor het beheer van de beschermde natuurgebieden van Aruba. FPNA beheert alle beschermde natuurgebieden, inclusief het PMA. Dit park bestaat uit vier beschermde mariene gebieden. FPNA wil zich inzetten op basis van ‘Ecosystem-Based Management’ (EBM). EBM is een beheermethode, waarbij rekening wordt houden met natuurlijke hulpbronnen en met het beschermen van de diversiteit en productieve ecosystemen. 

Tijdens eerdere informatieve sessies heeft het publiek vragen gesteld en zorgen geuit over de vier gebieden van het PMA. Het op het ecosysteem gebaseerde beheer wordt beperkt als de aangewezen gebieden niet gehele ecosystemen dekken. Het zeeleven herkent namelijk geen menselijke grenzen. Het is belangrijk dat iedereen de natuur rond het gehele eiland waardeert en respecteert. Volgens FPNA is dat enige manier om ervoor te zorgen dat Aruba op de zee kan blijven rekenen voor alle ecosysteemdiensten, inclusief de diensten voor onze economische pilaar, toerisme.

 

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.