Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het Crisisteam op Aruba heeft opnieuw diverse maatregelen ingevoerd in de strijd tegen Covid-19, waaronder de avondklok tussen 22.00 en 05.00 uur. De maatregelen werden vrijdagnacht genomen nadat het Horacio Oduber Hospital (HOH) hard aan de bel had getrokken.

F00ARU maatregelenDe situatie op Aruba is kritiek en andere eilanden zijn niet in staat om bij te springen. De regering en het Crisisteam gaven zaterdagochtend een persconferentie om de maatregelen bekend te maken. De avondklok vanaf 22.00 uur is sinds gisteren van kracht. Alle horecagelegenheden moeten om 21.00 dicht. Daarnaast zijn in restaurants maximaal vier personen aan een tafel toegestaan, zowel binnen als buiten. In nachtclubs mogen alleen maar mensen zítten aan een tafel. Er geldt een samenscholingsverbod en ook een alcoholverbod op de openbare weg. Feesten, bezoeken aan huis, sociale ontmoetingen thuis of elders zijn niet toegestaan.

Bedrijven moeten het aantal klanten weer terugbrengen naar 50 procent, onder meer in de bioscoop, supermarkten en andere winkels. Dit geldt ook voor begrafenissen en in de kerk. Sporten mag, maar wedstrijden zijn niet toegestaan. Deze en andere maatregelen zijn tot 1 september van kracht.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.