Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het Crisisteam op Aruba heeft opnieuw diverse maatregelen ingevoerd in de strijd tegen Covid-19, waaronder de avondklok tussen 22.00 en 05.00 uur. De maatregelen werden vrijdagnacht genomen nadat het Horacio Oduber Hospital (HOH) hard aan de bel had getrokken.

F00ARU maatregelenDe situatie op Aruba is kritiek en andere eilanden zijn niet in staat om bij te springen. De regering en het Crisisteam gaven zaterdagochtend een persconferentie om de maatregelen bekend te maken. De avondklok vanaf 22.00 uur is sinds gisteren van kracht. Alle horecagelegenheden moeten om 21.00 dicht. Daarnaast zijn in restaurants maximaal vier personen aan een tafel toegestaan, zowel binnen als buiten. In nachtclubs mogen alleen maar mensen zítten aan een tafel. Er geldt een samenscholingsverbod en ook een alcoholverbod op de openbare weg. Feesten, bezoeken aan huis, sociale ontmoetingen thuis of elders zijn niet toegestaan.

Bedrijven moeten het aantal klanten weer terugbrengen naar 50 procent, onder meer in de bioscoop, supermarkten en andere winkels. Dit geldt ook voor begrafenissen en in de kerk. Sporten mag, maar wedstrijden zijn niet toegestaan. Deze en andere maatregelen zijn tot 1 september van kracht.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).