Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Zwemmer Allyson Ponson is er op de Olympische Spelen niet in geslaagd om haar tijd te verbeteren. Ze deed vrijdag mee aan de 50 meter vrije slag, maar bleef 0,3 seconden boven haar beste tijd.
ARU tokioPonson startte goed en zwom met een goede snelheid, maar eindigde uiteindelijk op de zevende plaats in haar heat. Dat was goed voor een 39e plek in het algemeen klassement van 81 deelnemers. Tijdens de Olympische Spelen in Rio, in 2016, kwam Ponson op dezelfde afstand uit. Het Comite Olimpico Arubano (COA) analyseerde de prestaties van de zwemmer die in Rio de 50 meter vrije slag in 26.00 seconden zwom. Nu in Tokyo was haar eindtijd 26.03.
De gouden medaille op de 50 meter vrije slag is gewonnen door de Australische Emma Mc Keon. Zij zette met 24.02 seconden een nieuw Olympisch record neer.
Ponson zal niet meer in actie komen op de Olympische Spelen. In december zal ze nog meedoen aan het wereldkampioenschap kortebaanzwemmen. Daarna stopt ze met zwemmen.
Team Aruba keert zonder medailles terug naar huis. De drie sporters die namens Aruba deelnamen aan Tokio 2020 hebben hun best gedaan om zover mogelijk te komen. Naast zwemmer Ponson deden ook zwemmer Mikel Schreuders en schutter Philip Elhage mee.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).