Al het nieuws

 Van onze correspondent
Oranjestad - Het stadion Guillermo Prospero Trinidad in Dakota wordt gerenoveerd. De werkzaamheden zijn noodzakelijk om te voldoen aan de vereisten van de internationale voetbalfederatie Fifa. De startkosten van de renovatie zijn 1,5 miljoen florin.
arusportDe minister van Sport, Dangui Oduber (MEP), belegde deze week in het stadion een persconferentie om het nieuws van de renovatie bekend te maken. Dat deed hij in de aanwezigheid van de nieuwe voorzitter van de Arubaanse Voetbal Bond (AVB), Randolf Lacle. Het parlement gaf goedkeuring voor de kosten van 1,5 miljoen florin tijdens de behandeling van de begroting 2021. Dat bedrag is bedoeld om de eerste fase van de renovatie te bekostigen.
Het stadion is al jaren niet meer onderhouden. Door de slechte staat van het gebouw keurde Fifa de sportfaciliteit af voor het spelen van internationale wedstrijden. Minister Oduber zei dat dit de reden is dat de nationale selectie van Aruba niet in eigen huis internationale wedstrijden kon spelen. Overigens zijn meer sportfaciliteiten jarenlang niet onderhouden. Oduber legt die verantwoordelijkheid bij Fundacion Lotto Pa Deporte. Want, zegt de minister, zijn beleid is altijd gericht geweest op onderhoud.
De renovatie van het Compleho Deportivo Guillermo Prospero Trinidad gaat in verschillende fases. In de eerste fase wordt nieuw kunstgras aangelegd, de kleedkamers worden vernieuwd en de tribune wordt onder handen genomen. De tweede fase is gericht op nieuwe verlichting en het vernieuwen van de atletiekbaan. Dienst Openbare Werken (DOW) is belast met de openbare aanbesteding, die zal binnenkort starten.
Voorzitter Lacle van de AVB spreekt de verwachting uit dat het stadion in maart 2022 klaar zal zijn om de eerste internationale wedstrijd te kunnen laten spelen. Zonder die renovatie zal Fifa het stadion niet goedkeuren. Keurt Fifa het stadion in Dakota wel goed, dan zal dat Aruba vanuit Fifa extra geld opleveren. De minister is zeer tevreden over het voornemen dat de Arubaanse selectie volgend jaar weer thuis kan spelen.