Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Politica Marisol Lopez-Tromp, leider van Movimiento Arubano Soberano (MAS), neemt het de regering zeer kwalijk dat er geen begroting is voor 2021. ,,De regering blokkeert op die manier dat departementen geld besteden aan projecten en dat helpt de economie bepaald niet.”

arulopezDe regering heeft pas in april de begroting 2021 ingediend bij de Staten van Aruba, in plaats van voor 1 september 2020, zoals wettelijk voorgeschreven. ,,Het parlement heeft die nog niet goedgekeurd en dat gaat voor de verkiezingen ook niet meer gebeuren”, reageerde Financiënminister Xiomara Maduro.
Volgens de financiële regels mogen de departementen momenteel maar zeventig procent uitgeven van wat vorig jaar begroot was. Als de salarissen en andere vaste lasten zijn betaald, is er niets over voor projecten.

Volgens Lopez-Tromp komt nu ook de begroting van volgend jaar in gevaar, omdat die voor 1 september moet worden ingediend. Volgens haar heeft de regering bewust gekozen voor deze gang van zaken, om te voorkomen dat er allerlei impopulaire bezuinigingsvoorstellen in de openbaarheid zouden komen. ,,Een slechte zaak, want juist nu heeft het land investeringen nodig om de economie vooruit te helpen. Heel onverantwoordelijk wat nu gebeurt. Het is belangrijk dat premier Wever-Croes hierover verantwoording aflegt.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.