Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Onder het toeziend oog en de begeleiding van de instructeurs van de Basisopleiding Kustwacht (BOK) hebben de afgelopen dagen de selectierondes voor de nieuwe aspirant kustwachters op de eilanden Aruba, Curaçao en St. Maarten plaatsgevonden.
kustwachtEen grote groep jongeren tussen de 18 en 25 jaar heeft interesse getoond in de Basisopleiding Kustwacht, die dit jaar in augustus 2021 van start gaat. Gedurende de selectierondes werden de jongeren op de proef gesteld met krachtoefeningen, uithoudingsvermogenoefeningen, zwemmen en andere sportopdrachten om hun conditie te bepalen. De jongeren, zowel jongens als meiden, starten allemaal in de vroege ochtend met het zwemgedeelte gevolgd door een hardloopgedeelte en opdrukken. Als eindopdracht mochten ze een teamopdracht uitvoeren. Dit is een belangrijk onderdeel, aangezien ze straks in teamverband gaan werken op de varende eenheden van de kustwacht. Alle sport- en teamopdrachten werden onder begeleiding en toezicht van de instructeurs van de BOK uitgevoerd waarbij deze de beste jongeren selecteren die verder gaan met de opleiding. De werving voor de volgende kustwachtopleiding start in januari 2022.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.