Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba heeft een rustige Koningsdag achter de rug. Evenementen mochten niet worden gehouden vanwege corona en veel mensen zochten daarom het strand op.
ARUKoningsdagDe gouverneur van Aruba, Alfonso Boekhoudt, woonde gisteren de protocollaire Koningsdagceremonie bij. Er was een beperkt aantal gasten uitgenodigd en voor belangstellenden werd de bijeenkomst live op televisie uitgezonden.
Boekhoudt werd in het Wilhelminapark ontvangen door de minister van Financiën, Economische Zaken en Cultuur, Xiomara Maduro, luitenant-kolonel Art van Beekhuizen en de voorzitter van de Comision Celebracion Dianan Nacional, John Flemming. Na een inspectie van de gewapende wacht, die werd gevormd door een eenheid van het Korps Mariniers, werden tijdens een korte ceremonie de vlag van het Koninkrijk der Nederlanden en de Arubaanse vlag gehesen, gevolgd door het spelen van de respectievelijke volksliederen door de tamboers en pijpers van het Korps Mariniers.
De voorzitter van de Staten van Aruba, Juan E. Thijsen, hield een toespraak, gevolgd door danspresentaties van de groepen Gucci Dancers en Pierewietje. Na afloop van de ceremonie meldde de commandant van de gewapende wacht zijn eenheid af en bracht hij een eregroet aan de gouverneur van Aruba. Aansluitend werd gouverneur Boekhoudt uitgeleide gedaan naar zijn auto, waarna hij onder begeleiding van een motorescorte vertrok vanaf het Wilhelminapark.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).