Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De regering van Aruba is gevallen. Minister-president Evelyn Wever-Croes heeft gistermiddag het ontslag van het kabinet aangeboden aan de waarnemend gouverneur van Aruba, Yvonne Lacle-Dirksz.


ontslagGisteren maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend dat er beslag is gelegd op de bankrekening van een stichting die gelieerd is aan de regeringspartij POR. Er zouden mogelijk malversaties met geld hebben plaatsgevonden en dat wordt onderzocht.
Minister-president Wever-Croes verklaarde dat integriteit en behoorlijk bestuur voor haar de basis zijn onder haar regering. Een dermate zware schending door een coalitiepartij als waar het OM nu onderzoek naar doet, vond ze reden genoeg om haar politieke adviseurs te raadplegen. De kwestie werd zo zwaar opgenomen, dat de partijtop van de MEP besloot het ontslag van de regering in te dienen en het parlement te ontbinden.
Kort na de bekendmaking distantieerde minister van Justitie Andin Bikker zich volledig van POR, de partij waar hij de enige minister voor is, sinds het wegsturen van Marisol Lopez-Tromp. Hij had al eerder laten weten de politiek te zullen verlaten na zijn ambtstermijn en het voorzitterschap van POR overgedragen aan Statenlid Alan Howell.
Het demissionaire kabinet behartigt voorlopig de lopende zaken. Aruba krijgt dus te maken met vervroegde verkiezingen. In regeringskringen circuleert 25 juni als datum voor de verkiezingen en 30 april voor de indiening van de kieslijsten.

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).