Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord.
croesEind januari vond een regiezitting plaats in het hoger beroep in de strafzaken tegen oud-minister van Arbeid, Paul Croes, en zijn vrouw en vier andere verdachten. De oud-minister werd in eerste aanleg in februari 2019 veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaren vanwege ambtelijke omkoping, witwassen, ambtsmisbruik, illegale tewerkstelling en deelneming aan een criminele organisatie. De zaak, die bekend staat als Ibis, is in maart 2017 van start gegaan met dertien huiszoekingen.
In de regiezitting heeft vooral de verdediging haar onderzoekwensen kenbaar gemaakt. Croes wil nog getuigen laten horen, onder wie een advocaat en een medewerker van de afdeling isolatie van de gevangenis. Croes heeft tachtig dagen in afzondering doorgebracht. Het Hof besloot dat de directeur van Dimas, de directeur en functionarissen van KIA en de oud-medewerker van Croes, Giovanny Capriles als getuige worden gehoord.
De inhoudelijke zitting zal in september 2021 plaatsvinden, zo heeft het Hof bepaald, maar een datum is nog niet bekend.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).