Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba Tourism Authority (ATA) heeft berekend dat in november 2020 Aruba is bezocht door 29.714 ‘stay-over’-toeristen.
arubaairportAruba Hotel & Tourism Association maakte eerder deze week de cijfers van de hotelbezetting al bekend en daaruit kwam hetzelfde teleurstellende beeld naar voren.
Van de verblijfstoeristen kwamen er 27.637 uit Noord-Amerika en 1.372 uit Europese landen. Uit de eigen regio kwamen 705 bezoekers naar Aruba.
Volgens ATA zijn er in november 36 procent meer bezoekers naar Aruba gekomen dan in oktober, maar blijven de aantallen ver achter bij zelfs het meest pessimistische scenario.
Van de toeristen verbleef 35,8 procent in een highrisehotel en 7,8 procent in een lowrisehotel. 41,2 Procent had onderdak in een timeshareresort. De overige 24,6 procent verbleef in wat ATA noemt een ‘alternatieve accommodatie’. Qua leeftijd waren 5.821 toeristen tussen de 30 en 39 jaar en 5.662 tussen de 50 en 59 jaar.
ATA verwacht, gebaseerd op de reserveringen, voor december rond de 45.000 verblijfstoeristen. Dat is anderhalf keer zoveel als in november. Ten opzichte van 2019 betekent dat een daling met 67 procent.
Ten aanzien van het cruisetoerisme is niet bekend wanneer de schepen weer mogen gaan varen in deze regio.
Volgens de Centrale Bank heeft het toerisme in het eerste kwartaal van dit jaar 1.017.9 miljoen florin bijgedragen aan de economie van Aruba. Dat was zeven procent minder dan in het eerste kwartaal van 2019. ATA wijt de teruggang volledig aan de corona-uitbraak, die medio maart leidde tot sluiting van de grenzen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).