Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Oranjestad - Het Gerecht in eerste aanleg heeft een verdachte veroordeeld tot een werkstraf van 20 uur vanwege het plaatsen van een beledigende opmerking op Facebook over Statenlid Rocco Tjon.

aruba gerechtDe verdachte P. had Tjon voor pedofiel uitgemaakt tijdens de livestream van een persconferentie op het internet. Daaropvolgend deed Tjon aangifte bij de politie van aantasting van zijn eer en goede naam.

De rechter heeft bepaald dat de woorden die door P. zijn gebruikt tijdens de livestream niet anders kunnen worden opgevat dan gericht tegen Tjon en dat Tjon zich terecht aangesproken voelde.

,,Het recht van vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar beslist niet onbegrensd. In een democratische rechtsstaat als Aruba bestaan er grenzen aan de vrijheid van meningsuiting, die bij de wet zijn beperkt gelet op de rechten van de andere”, aldus het Openbaar Ministerie (OM). De beslissing van de rechter is conform de eis van het OM.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).