Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het Crisisteam laat weten dat sporten weer is toegestaan. Wel gelden voor elke sport specifieke richtlijnen om de verspreiding van corona tegen te gaan.

arubaDe reden voor de versoepeling is de afweging tussen de voordelen van sporten en de risico’s op besmetting met Covid-19. Volgens het Crisisteam verspreidt het virus zich passief en is de kans op verspreiding momenteel vrij klein. ,,We houden ook rekening met de gezondheidsvoordelen van sporten, zowel voor de fysieke als de mentale gezondheid. Daarom is het van belang dat iedereen weer een actiever bestaan kan gaan leiden.

De autoriteiten benadrukken dat er voor elke sport protocollen gelden. Die zijn te vinden op www.arubacovid19.org. De richtlijnen zijn opgesteld vanuit de gedachte dat samenscholing voorkomen moet worden en publiek dus niet is toegestaan.

Gisteren werden elf nieuwe gevallen van corona opgespoord, waarvan twee onder niet-ingezetenen. Daarmee is het aantal actieve besmettingen licht gedaald naar 171, waarvan dertien niet-ingezetenen.

Ook testten zes personen negatief na een periode van quarantaine of isolatie.

Directie Volksgezondheid (DVG) laat weten dat er gisteren 428 coronatests zijn uitgevoerd. Daaruit bleek dat negen inwoners van Aruba het virus hebben opgelopen. Aangezien zaterdag een nieuw sterfgeval te betreuren was, zijn sinds maart 40 personen met corona overleden.

Het Horacio Oduber Hospitaal heeft laten weten dat momenteel zes patiënten met corona worden verpleegd, waarvan een op de intensive care.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).