Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De minister van Justitie, Andin Bikker heeft besloten de geldigheid van verlopen rijbewijzen te verlengen. Verlopen rijbewijzen blijven op Aruba geldig tot en met 31 december.
rijbewijsVanwege de pandemie heeft de minister van Justitie in maart 2020 een tijdelijk renovatieproces ingevoerd op basis van artikel 9, eerste lid van het Landsbesluit rij- en keuringsbewijzen (AB 1999 no. 61).
Op basis van de genoemde lid over de renovatieprocedure, moet een verlopen rijbewijs binnen een jaar na de vervaldatum worden verlengd, als de enige reden voor renovatie de vervaldatum is.
Gezien de uitzonderlijke situatie als gevolg van de Covid19 pandemie, die een enorme vertraging veroorzaakte in het renovatieproces, besloot de minister de procedure tijdelijk te verlengen. De verlenging is geldig voor rijbewijzen die zijn verlopen of vervallen tussen 16 maart en 30 december 2020 en worden als geldig beschouwd tot en met 31 december 2020. Dit is van toepassing op een of meer categorieën die op het rijbewijs staan vermeld. De verlopen rijbewijzen zijn alleen geldig op Aruba en niet in het buitenland.
Het proces wordt aangepast zodra de situatie verbeterd, uiteraard rekening houdend met een overgangsperiode.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.