Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - ,,De onderhandelingen met Nederland gaan de goede kant op.” Dat zei minister-president Evelyn Wever-Croes gisteren tijdens een persconferentie.
steunpakketDe bewindsvrouw benadrukte dat de regering er alles aan doet om overeenstemming te bereiken. ,,Ik kan melden dat we drie grote veranderingen hebben bereikt die essentieel waren voor de regering om het steunpakket te kunnen accepteren.” Wever-Croes vertelde dat niet langer gesproken wordt over een derde en vierde tranche, maar over steun tot en met december van dit jaar. ,,Zo vermijden we discussies zoals begin september plaatsvonden. We praten nu over een steunpakket waarin de bedragen uit de derde en vierde tranche gecombineerd worden, met aftrek van het geld dat Aruba op de lokale markt heeft geleend.”
De tweede aanpassing heeft te maken met het toezichtsorgaan. ,,Er wordt een nieuw lid toegevoegd dat als specifieke taak heeft om erop toe te zien dat het toezichtsorgaan zich geen autoriteit toe-eigent die toebehoort aan de regering of de Staten van Aruba. Op deze manier wordt de autoriteit van het Land Aruba gewaarborgd”, legde de premier uit.
De derde aanpassing houdt in dat over drie jaar een evaluatie plaatsvindt, die de mogelijkheid biedt om veranderingen door te voeren voor de drie volgende jaren.
,,Deze veranderingen hebben zeker veel bezorgdheid van de regering weggenomen. We zijn nu in afwachting van de definitieve tekst. Ook wachten we op het advies van het CAft ten aanzien van het bedrag dat we tot en met december nodig hebben. We hopen alles zo snel mogelijk rond te hebben. We hebben nog geld tot medio november en hopen voor die tijd alles rond te hebben”, aldus een opgeluchte Wever-Croes.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).