Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Met zeven coronagevallen meer dan zondag lijkt de stijging in het aantal mensen met Covid-19 steeds verder af te vlakken. Er werden ruim 250 mensen getest, waarvan er negentien besmet bleken. Twaalf eerder positief geteste personen bleken nu negatief.

F13 ARU coronaDe teller van Directie Volksgezondheid staat op 1.121 positief geteste personen, geteld vanaf maart. Dertig daarvan zijn toerist. Er zijn 212 mensen genezen verklaard, waardoor Aruba nog 905 actieve coronagevallen telt.

De regering verklaart een deel van het hoge aantal besmettingen op het eiland uit de grote hoeveelheid tests die worden uitgevoerd. ,,Als je veel test, spoor je veel besmettingen op”, aldus minister-president Evelyn Wever-Croes. Ze drukt de bevolking op het hart om de coronamaatregelen te volgen, vooral het houden van voldoende afstand van elkaar. De regering heeft nog geen plannen om strengere maatregelen, zoals een lockdown, te introduceren. Wel wordt de bevolking verzocht om zoveel mogelijk thuis te blijven.

De huidige regels zijn nog niet voor iedereen duidelijk, of er zijn mensen die ervoor kiezen zich er niet aan te houden. Zondag aan het einde van de middag moest de maritieme politie ingrijpen bij een bootfeest voor de kust van Fisherman’s Hut. Dertien boten lagen daar bij elkaar voor anker en de opvarenden hadden veel plezier zonder daarbij afstand van elkaar te houden. Ook op het strand waren meer mensen bij elkaar dan toegestaan. De politie stuurde alle feestvierders naar huis en nam de boten in beslag.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.