Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Met 133 nieuwe besmettingen is het aantal actieve gevallen binnen een dag gestegen van 146 naar 279. Het gaat in alle gevallen om lokale besmettingen. Door opschaling van de testcapaciteit, konden gisteren 1.060 tests worden uitgevoerd. Tot nu toe hoefde niemand in het ziekenhuis te worden opgenomen met corona.

aruDe overheid verwacht dat er volgende week nog veel meer mensen positief getest worden. Het duurt immers twee weken voordat de gevolgen van de deze week genomen maatregelen, merkbaar worden. Alle positief geteste personen moeten zich houden aan de regels voor thuisisolatie. Mensen die met een besmette persoon in aanraking zijn geweest, moeten in thuisquarantaine. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich daaraan houdt, hebben de politie en Directie Volksgezondheid het aantal controleteams uitgebreid. Daardoor kan er meer en vaker worden gecontroleerd. Wie wordt betrapt op het niet naleven van de regels kan rekenen op een boete van minimaal 1.000 florin.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.