Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Met 133 nieuwe besmettingen is het aantal actieve gevallen binnen een dag gestegen van 146 naar 279. Het gaat in alle gevallen om lokale besmettingen. Door opschaling van de testcapaciteit, konden gisteren 1.060 tests worden uitgevoerd. Tot nu toe hoefde niemand in het ziekenhuis te worden opgenomen met corona.

aruDe overheid verwacht dat er volgende week nog veel meer mensen positief getest worden. Het duurt immers twee weken voordat de gevolgen van de deze week genomen maatregelen, merkbaar worden. Alle positief geteste personen moeten zich houden aan de regels voor thuisisolatie. Mensen die met een besmette persoon in aanraking zijn geweest, moeten in thuisquarantaine. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich daaraan houdt, hebben de politie en Directie Volksgezondheid het aantal controleteams uitgebreid. Daardoor kan er meer en vaker worden gecontroleerd. Wie wordt betrapt op het niet naleven van de regels kan rekenen op een boete van minimaal 1.000 florin.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).