Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - De parlementariërs van Aruba zien af van een kwart van hun salaris tot aan het einde van het jaar. Daarnaast leveren ze hun vakantiegeld in.

arustatenDe regering maakte onlangs bekend dat de Statenleden de rest van het jaar twintig procent van hun vergoeding zouden kwijtraken, verdeeld over hun maandsalaris en het vakantiegeld. Het parlement vond dat niet ver genoeg gaan en stemde eind vorige week voor het afstaan van vijf procent meer.

Dat levert de schatkist een besparing op van 535.600 florin. De Statenleden hebben besloten dat dit bedrag gebruikt dient te worden om het begrotingstekort te beperken.

Daarnaast bezuinigen de Staten op hun eigen begroting een half miljoen op de post ‘Aankoop goederen en diensten’. Dat geld willen ze toevoegen aan de begroting van het rampenbureau, ten behoeve van de post ‘Goederen en diensten’.

 

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.