Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - De parlementariërs van Aruba zien af van een kwart van hun salaris tot aan het einde van het jaar. Daarnaast leveren ze hun vakantiegeld in.

arustatenDe regering maakte onlangs bekend dat de Statenleden de rest van het jaar twintig procent van hun vergoeding zouden kwijtraken, verdeeld over hun maandsalaris en het vakantiegeld. Het parlement vond dat niet ver genoeg gaan en stemde eind vorige week voor het afstaan van vijf procent meer.

Dat levert de schatkist een besparing op van 535.600 florin. De Statenleden hebben besloten dat dit bedrag gebruikt dient te worden om het begrotingstekort te beperken.

Daarnaast bezuinigen de Staten op hun eigen begroting een half miljoen op de post ‘Aankoop goederen en diensten’. Dat geld willen ze toevoegen aan de begroting van het rampenbureau, ten behoeve van de post ‘Goederen en diensten’.

 

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).