Al het nieuws

Teller staat nu op 28 besmettingen

Van onze correspondent

Oranjestad - De bevolking van Aruba mag vanaf zondagochtend het huis niet meer verlaten. Minister-president Evelyn Wever-Croes kondigde gisteravond de aangescherpte maatregelen aan tegen verdere verspreiding van Covid-19.

arulockdownInmiddels zijn negen nieuwe gevallen van corona vastgesteld. De teller staat nu op 28 besmettingen. De regering vraagt iedereen met klem om zich aan de richtlijnen te houden. ,,Alleen door afstand van elkaar te houden en de regels te volgen kunnen we de crisis de baas blijven”, aldus minister-president Evelyn Wever-Croes.

Zaterdagavond om 21.00 uur begint de avondklok die duurt tot de volgende ochtend 6.00 uur. Het verplichte thuisblijven, duurt dan minimaal twee weken. De premier spreekt van ‘shelter in place’.

De bevolking mag nog wel noodzakelijke boodschappen doen, zoals voor voedsel en medicijnen. In dat kader ontzenuwde de premier de rondgaande geruchten dat er een voedseltekort zou dreigen. ,,Dat is fake news.” Ook mag men nog naar buiten voor lichaamsbeweging. Wever-Croes gaf aan dat de Ministerraad de beslissing tot ‘shelter in place’ heeft genomen en dat in de loop van vandaag details bekend worden gemaakt over de maatregel.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).