Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Vijf Arubaanse studenten kunnen dit schooljaar in aanmerking komen voor ‘in-state tuition fee’ (collegegeld) om aan de Universiteit van West-Florida (UWF) te studeren. Dat heeft de gevolmachtigd minister in Washington DC, Joselin Croes, aangekondigd.

arustudie1Onder in-state collegegeld wordt verstaan het tarief dat wordt betaald door studenten met een vaste verblijfplaats in de staat waarin hun universiteit is gevestigd. Ongeveer een jaar geleden hebben de betrokken ministers aangekondigd dat de State University van Florida Aruba heeft toegevoegd aan de lijst van landen die in aanmerking komen voor de Latin American and Caribbean Scholarship Eligibility (LAC).

De universiteiten die dit systeem toepassen zijn: Florida A & M University, Florida Atlantic University, Florida Gulf Coast University, Florida International University, Florida Polytechnic University, Florida State University, New College of Florida, University of Central Florida, University of Florida, University of North Florida, University of South Florida y University of West Florida.

LAC biedt Arubaanse studenten die geïnteresseerd zijn in het volgen van hoger onderwijs in de VS de mogelijkheid om een LAC-beurs aan te vragen en kunnen online een aanvraag indienen op de website van de universiteit van hun keuze. Arubaanse studenten die aan de eisen voldoen krijgen de LAC-beurs en moeten de in-state tuition fee betalen, een korting van bijna veertig procent op het internationale collegegeld.

De UWF zal de Arubaanse student 500,00 dollar toekennen om aan de vereisten te voldoen. De student moet een minimum cijfergemiddelde(GPA) van 2,7 handhaven gedurende de periode dat de student de universiteit bezoekt om de beurs te behouden.

Het Memorandum of Understanding (MoU) met de UWF dat de minister van Onderwijs binnenkort zal ondertekenen, bevat de vereisten en regels die van toepassing zijn voor inschrijving. UWF is gevestigd in Pensacola, Florida en telt ongeveer 12.000 studenten. De UWF staat bekend om de kleinere en meer gepersonaliseerde klassen van elk ongeveer 28 studenten. De universiteit biedt 70 ‘minors’ en meer dan 60 ‘majors’. De campus is enorm en omgeven door de natuur. In het jaar 2019 haalde de UWF de top twee staatsuniversiteit volgens de Florida Board of Governors.

Het MoU betekent dat de vijf in aanmerking komende studenten uit Aruba ongeveer 6.400,00 dollar collegegeld per jaar betalen, plus 5.800,00 dollar voor huisvesting en 3.800,00 dollar voor maaltijden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.