Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De 66e editie van het Arubaanse carnaval is zaterdag van start gegaan met de gebruikelijke Fakkelparade als eerste optocht. De politie was tevreden over het gedrag van deelnemers en omstanders.

arufakkelEnkele minuten na 20.00 uur ontstak minister Xiomara Ruiz- Maduro van Economische Zaken, Financiën en Cultuur ceremonieel de eerste fakkel en ging de parade van start. Tien carnavalsgroepen (CG) vertrokken vanaf het Aruba Entertainment Center, waaronder Champaign, Los Laga Bay, Pink 4 Life, Magistic CG ,Empire CG, OPC Royal CG, TOB, Dushi CG en Infinity CG. Rond 2.30 uur kwam de laatste deelnemer aan bij de cruisehaven.
De politie had 125 manschappen op de been, verzameld uit verschillende afdelingen. Tijdens de parade werden vijf aanhoudingen verricht. Het ging om openbare dronkenschap, vechtpartijtjes en drugsgebruik. Vorig jaar vielen er elf arrestaties.
Na afloop van de parade werd het publiek gecontroleerd. Op strategische plaatsen werden bij elkaar 170 auto’s aangehouden. De politie schreef dertig boetes uit, wegens overschrijden van de maximumsnelheid, rijden met de mobiele telefoon in de hand, rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol. Drie chauffeurs reden meer dan 140 kilometer per uur. Drie andere bestuurders hadden zoveel gedronken dat hun rijbewijs werd ingenomen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.