Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De Arubaanse Militie (AruMil) is uitgebreid met twintig manschappen. Op marinierskazerne Savaneta vond vorige week woensdag de bijzondere beëdigingsceremonie plaats.

arumilDe commandant van de kazerne, luitenant-kolonel der mariniers Art van Beekhuizen, beëdigde voor het eerst in zijn functie van commandant van de marinierskazerne Savaneta een groep Arubaanse militairen.
Nadat militairen hun kaderopleiding succesvol hebben afgerond en voldoen aan de eisen die gesteld worden aan een AruMil’er, dienen zij de eed of belofte af te leggen. Dit gebeurde in het bijzijn van de gouverneur van Aruba, Alfonso Boekhoudt. In verband met een werkbezoek aan Nederland was de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, brigadegeneraal der mariniers Peter Jan de Vin, niet aanwezig bij de ceremonie. Vanuit Curaçao is de commandant van marinekazerne Suffisant, waar de AruMil’ers hun elf maanden durende opleiding tot milicien volgen, majoor der mariniers Christ van Dinteren aanwezig geweest bij de beëdiging. De twintig miliciens legden de hun eed of belofte uit ten overstaan van collega’s, familie en vrienden.
Net als de militair staat een AruMil’er voor trouw, eenheid, eer en de banden die Defensie heeft met het Koninklijk Huis. De traditiegetrouwe eed of de belofte bestaat uit drie elementen: trouw aan de koning, gehoorzaamheid aan de wetten en onderwerping aan de krijgstucht. Door het afleggen van de eed of belofte geeft de AruMil’er te kennen dat deze bereid is het beste van zichzelf te geven en het groepsbelang boven het eigen belang plaatst, waarmee integriteit en toewijding onlosmakelijk zijn verbonden.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).