Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De politie is met man en macht op zoek naar Jorge Antonio en Joander Anthony Alexander Ramirez. De twee namen gisterochtend vroeg de benen vanuit de jeugdafdeling van Korrectie Instituut Aruba (KIA).

ARU KIAPolitiewoordvoerder Lito Lacle bevestigde dat er rond 1.00 uur alarm werd geslagen. De oudste van de twee vierde zijn twintigste verjaardag met een geslaagde ontsnapping. Hij nam zijn jaar jongere broer mee. Het tweetal zat een straf uit voor gewapende overvallen.
Er kwam direct een intensieve zoekactie op gang, maar tot nu toe zonder resultaat. Lacle benadrukt dat het strafbaar is om gevluchte gedetineerden te helpen. Op dat vergrijp staat een maximumstraf van vier jaar gevangenis. Wie informatie heeft die de politie kan helpen om het tweetal te vinden, wordt verzocht tiplijn 11141 te bellen.
Minister Andin Bikker van Justitie vertelde dat het er op lijkt dat de twee broers op de een of andere manier het toilet van de muur hebben kunnen slopen. Daarna was het nog maar een bescheiden klus om een gat in de beschadigde muur te maken. Eenmaal buiten de cel, hebben de mannen via het dak het gevangeniscomplex verlaten. De bewindsman bevestigde dat er een gerucht rondgaat dat sommige gevangenen sleutels van cellen en deuren in handen hebben. Hij heeft een diepgaand onderzoek gelast.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.