Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Terwijl er oriënterende gesprekken gaande zijn om het contract met Citgo te beëindigen, blijft het oliebedrijf voldoen aan zijn verplichtingen ten aanzien van de levering van brandstof voor de Arubaanse markt.

arucitgoCitgo, de Amerikaanse raffinagedochter van het staatsbedrijf oliebedrijf PdVSA, boekte gisteren de tanker Star Kestrel om een lading geraffineerde producten vanaf de Amerikaanse Golfkust te vervoeren. Dat meldt de nieuwssite Argus.
De onder Panamese vlag varende tanker voor middellange afstand is gepland om in de komende twee dagen te laden en zal volgens meerdere cargadoors naar Aruba reizen.
Argus noemt de boeking bijzonder, omdat Citgo grotendeels afwezig was op de markt van de Amerikaanse Golfkust, sinds de VS op 28 januari sancties oplegde aan haar moedermaatschappij. Blijkbaar heeft de site geen informatie kunnen vinden over de levering van brandstof aan de Arubaanse markt. Op de terminal in San Nicolas staan opslagtanks die geregeld worden bijgevuld vanuit tankers.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).