Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Terwijl er oriënterende gesprekken gaande zijn om het contract met Citgo te beëindigen, blijft het oliebedrijf voldoen aan zijn verplichtingen ten aanzien van de levering van brandstof voor de Arubaanse markt.

arucitgoCitgo, de Amerikaanse raffinagedochter van het staatsbedrijf oliebedrijf PdVSA, boekte gisteren de tanker Star Kestrel om een lading geraffineerde producten vanaf de Amerikaanse Golfkust te vervoeren. Dat meldt de nieuwssite Argus.
De onder Panamese vlag varende tanker voor middellange afstand is gepland om in de komende twee dagen te laden en zal volgens meerdere cargadoors naar Aruba reizen.
Argus noemt de boeking bijzonder, omdat Citgo grotendeels afwezig was op de markt van de Amerikaanse Golfkust, sinds de VS op 28 januari sancties oplegde aan haar moedermaatschappij. Blijkbaar heeft de site geen informatie kunnen vinden over de levering van brandstof aan de Arubaanse markt. Op de terminal in San Nicolas staan opslagtanks die geregeld worden bijgevuld vanuit tankers.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.