Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Leerkrachten hebben een nieuw instrument ter beschikking om hun leerlingen het belang van duurzaamheid bij te brengen. De organisatie Futura heeft voor dat doel een bordspel ontwikkeld.

F16 ARU bordspel 1Uitgangspunt van het spel zijn de Strategic Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties (VN). Vier jaar geleden stelde de Algemene Vergadering van de VN een agenda vast die een gedeeld plan biedt voor vrede en welvaart voor mensen en de planeet, nu en in de toekomst. Centraal staan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). Het hoofddoel is inclusie, waarbij niemand achterblijft. ,,Om het succes van de SDG's te waarborgen, moeten we onze kinderen betrekken. Het is essentieel om de introductie van SDG's op scholen te starten voor onze generatie die de leiders van de toekomst zijn. Dit wordt gedaan door innovatie aan studenten en aan anderen die een beter begrip van de SDG's tegen 2030 zouden moeten hebben”, legde minister-president Evelyn Wever-Croes uit. Zij nam deel aan de presentatie van het spel aan de studenten van klas 6 van de basisschool Aloysius. Het bordspel leert kinderen over de zeventien SDG’s die als doel hebben om voor 2030 een betere wereld te creëren.
Futura is verantwoordelijk voor de implementatie van het innovatieplan van de overheid om de toekomst van Aruba te ontwikkelen op basis van innovatie waarbij de mens centraal staat. Sinds zijn bestaan lanceerde Futura verschillende projecten en initiatieven op het gebied van innovatie op verschillende scholen en plaatsen.
Het doel is om kinderen meer kennis te bieden op het gebied van innovatie, waaronder de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).