Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Sinds afgelopen weekend voert American Airlines (AA) op zaterdag vluchten uit tussen Koningin Beatrix International Airport (AUA) op Aruba en La Guardia Airport (LGA) in Queens, New York. Een heuglijk moment voor Aruba Airport Authority nv (AAA).

F17 ARU AAAAanwezig bij de lintenknipceremonie op Aruba was AA-station manager Nelson Cortes, evenals vertegenwoordigers van de lokale overheid en luchthavenautoriteiten, waaronder minister van Toerisme van Aruba Dangui Oduber, AAA-ceo James Fazio, ceo van Aruba Tourism Authority (ATA) Ronella Tjin Asjoe-Croes en de ceo van Aruba Hotel and Tourism Association (Ahata) Tisa LaSorte.
,,Ons Caribisch netwerk is een punt van trots voor onze luchtvaartmaatschappij, als de leidende luchtvaartmaatschappij in de regio met service naar 38 bestemmingen”, zei Alfredo Gonzalez, Amerikaans managing director voor het Caribisch gebied. ,,Afgelopen december hebben we onze verbindingen met Aruba verder uitgebreid, met nieuwe service vanuit Dallas/ Fort Worth en vanuit Chicago. Met de toevoeging van vandaag verbinden we Aruba met een van de belangrijkste markten in de VS, New York, waardoor Aruba verder wordt versterkt als een toeristische bestemming.”
AA’s nieuwe Aruba-service vliegt op zaterdag met een Boeing 737-800-vliegtuig, met zestien stoelen in First Class en 144 in de toeristenklasse.
,,American Airlines is een gerespecteerde partner voor onze bestemming en omdat het toegenomen luchttransport van cruciaal belang is voor de toeristische groei en het aanhoudende succes van Aruba, integreert deze nieuwe vluchtservice onze toeristische sector verder in de belangrijke markt van New York City”, aldus Tjin Asjoe -Croes.
De luchtvaartmaatschappij is sterk vertegenwoordigd in het Caribisch gebied met meer dan 900 wekelijkse vluchten in het hoogseizoen naar 38 bestemmingen. Op dit moment opereert AA het hele jaar door vanuit Aruba naar Charlotte, Dallas/ Fort Worth, Philadelphia, Miami en New York en een seizoensgebonden service vanuit Chicago.
,,We verwelkomen de LGA-vlucht met open armen”, zei luchthavendirecteur Fazio.,,American Airlines is al jaren een zeer loyale partner voor AUA en de toevoeging van een zesde directe vlucht toont hun aanhoudende vertrouwen in de Aruba-markt. New York is een erg populaire bestemming voor de lokale bevolking en Aruba is een zeer populaire bestemming voor New Yorkers, dat is echt een win-winsituatie voor beide markten. Het is belangrijk om te vermelden dat deze vlucht mogelijk is dankzij onze Amerikaanse Pre-Clearance-faciliteit op de luchthaven, aangezien La Guardia Airport geen eigen immigratiefaciliteit heeft. We zijn American Airlines, de regering van Aruba, ATA en onze medewerkers dankbaar dat deze vlucht werkelijkheid is geworden voor onze passagiers.”

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.