Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Jerry Staring kan weer aan het werk als directeur van Directie Volksgezondheid. De rechter was van oordeel dat de regering niet zonder meer de beslissing kan verlengen om Staring ander werk te laten doen.

volksgezondheidOp 6 juli vorig jaar kreeg Staring te horen dat hij voor een periode van twaalf weken ontheven werd van zijn verantwoordelijkheden als directeur en in plaats daarvan als beleidsadviseur moest werken. Minister Dangui Oduber van Volksgezondheid, Toerisme en Sport had dat besloten, nadat de rechter eerder een streep haalde door het schorsen van Staring. De rechter vond die beslissing onvoldoende gemotiveerd. Het tijdelijk belasten met ander werk, hangende een onderzoek naar het functioneren van Staring, werd wel toegestaan.
Minister Oduber wil van Staring af, omdat die volgens hem de directie niet goed leidt. De bewindsman nam maatregelen na klachten van het personeel. Volgens Staring gaat het om een paar mensen die op zijn functie uit zijn en heeft de overgrote meerderheid geen problemen met hem. De verbale schermutselingen worden al een jaar voor de rechter uitgevochten, waarbij beide partijen soms winnen en soms verliezen.
De rechter stelde gisteren dat de regering niet eindeloos het onderzoek naar het functioneren van Staring kan rekken, zonder dat die het vooruitzicht heeft op het terugkrijgen van zijn bevoegdheden. De rechter maande de minister om aan te sturen op een oplossing binnen afzienbare termijn. ,,Deze situatie brengt schade toe aan zijn toekomstige carrière en het plezier in zijn werk. Aangezien er geen overtuigende argumenten naar voren zijn gebracht om de maatregel voor een derde keer op te leggen, sta ik dat niet toe.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).