Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De gezamenlijke rechtshandhavers van het Koninkrijk der Nederlanden zijn bezig met een grootschalig onderzoek naar het fenomeen ‘ondergronds bankieren’ op Aruba. De verdenkingen richten zich vooral op de Chinese gemeenschap.

F21 ARU Clandestien bankierenEenheden van politie, Recherche Samenwerkingsteam (RST), Landsrecherche, Fiot (Departamento di Impuesto) en militairen van de Koninklijke Marine hebben woensdag een aantal bedrijfspanden en woonhuizen doorzocht. Er werd beslag gelegd op administraties en grote hoeveelheden contant geld.
Het Openbaar Ministerie denkt dat de bewuste groep ondernemers een clandestien bankiersysteem heeft georganiseerd. Leden uit de Chinese gemeenschap kunnen bij hen geld lenen. Dit is verboden. Volgens de Arubaanse wet mag men alleen leningen verstrekken met toestemming van de Centrale bank van Aruba.
Tijdens de huiszoekingen is ook gekeken naar de aanwezigheid van drugs en wapens en de mogelijkheid van mensenhandel.
De eigenaren van de woningen en bedrijven toonden zich vooral verbaasd. Ze zeiden geen idee te hebben dat hun lucratieve handelspraktijken strafbaar zijn. De vraag is of de rechter dat gelooft, want in het verleden zijn op Aruba meermalen mensen veroordeeld voor illegaal bankieren. Overigens zijn nog geen aanhoudingen verricht.

 

 


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).