Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Gouverneur van Aruba Alfonso Boekhoudt heeft gistermorgen het ceremonieel Saluut van het marineschip Zr.Ms. Groningen in ontvangst genomen.

F26 ARU eresaluutNadat het marineschip veilig was afgemeerd in de haven van Aruba heeft de commandant van Zr.Ms. Groningen, Hugo Sinke, een officieel bezoek bij de gouverneur afgelegd.
Het ceremoniële saluut vond plaats aan de Paardenbaai tegenover het Cas Ceremonial di Gobernador. Wanner een schip van de Koninklijke Marine voor de eerste maal een officieel bezoek brengt aan Aruba gaat dit traditioneel gepaard met een ceremonieel saluut.
Het saluut bestond uit twee delen. Het eerste was om 08.30 uur waarbij 21 saluutschoten aan de vlag van het Koninkrijk werden gegeven. Dit werd beantwoord met 21 schoten vanaf de landpunt aan het Gouverneursbaai, verzorgd door militairen van Marinierskazerne Savaneta.
Het tweede saluut was om 09.00 uur voor de onderscheidingsvlag van de gouverneur. Dit saluut bestond ook uit 21 saluutschoten, en werd op het land beantwoord met de militaire eregroet. Het eerste saluut heeft de gouverneur bekeken vanaf het balkon op Cas Cermonial. Bij het tweede was de gouverneur traditiegetrouw in persoon aanwezig op de landpunt.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).