Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De Centrale Bank van Aruba (CBA) waarschuwt de lokale banken om voorzichtig te zijn met het doen van zaken met het bedrijf Three Rivers Real Estate.

babybeach In haar brief wijst CBA de banken op hun verplichtingen in het kader van de Landsverordening voorkoming en bestrijding witwassen en terrorisme financiering.
In februari kondigden de ministers Otmar Oduber van Infrastructuur, Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu en Dangui Oduber van Toerisme, Volksgezondheid en Sport aan dat tegen de heuvel bij Baby Beach een resort gebouwd gaat worden. Daarvoor heeft de regering erfpacht verleend op een terrein van ruim 100.000 vierkante meter. Om het resort te bouwen is 60 miljoen dollar nodig, dat bijeen gebracht wordt door Three Rivers.
De regering reageert laconiek op de brief van CBA. ,,Wij hebben zelf de Centrale Bank verzocht onderzoek te doen naar de achtergrond van de investeerders. Dat is de normale gang van zaken bij dit soort grote projecten, waarbij een vergunning moet worden gegeven voor de deviezentransacties.”


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).