Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De Centrale Bank van Aruba (CBA) waarschuwt de lokale banken om voorzichtig te zijn met het doen van zaken met het bedrijf Three Rivers Real Estate.

babybeach In haar brief wijst CBA de banken op hun verplichtingen in het kader van de Landsverordening voorkoming en bestrijding witwassen en terrorisme financiering.
In februari kondigden de ministers Otmar Oduber van Infrastructuur, Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu en Dangui Oduber van Toerisme, Volksgezondheid en Sport aan dat tegen de heuvel bij Baby Beach een resort gebouwd gaat worden. Daarvoor heeft de regering erfpacht verleend op een terrein van ruim 100.000 vierkante meter. Om het resort te bouwen is 60 miljoen dollar nodig, dat bijeen gebracht wordt door Three Rivers.
De regering reageert laconiek op de brief van CBA. ,,Wij hebben zelf de Centrale Bank verzocht onderzoek te doen naar de achtergrond van de investeerders. Dat is de normale gang van zaken bij dit soort grote projecten, waarbij een vergunning moet worden gegeven voor de deviezentransacties.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.