Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Algemeen directeur Joost Meijs vertrekt bij Eindhoven Airport en gaat vanaf 1 september leidinggeven aan luchthaven Reina Beatrix. Hij volgt James Fazio op, die sinds 2014 de Arubaanse luchthaven bestuurde.

airportaruMeijs begon in 2006 als directeur Commercial Services & PR bij Eindhoven Airport en werd twee jaar later de ceo. In de dertien jaar dat hij bij de Brabantse luchthaven werkzaam was, groeide deze van ongeveer 1 miljoen passagiers naar meer dan 6 miljoen in 2019.
Het is nog niet bekend wie de opvolger wordt van Meijs. De Raad van Commissarissen beraadt zich de komende tijd over zijn opvolging. Eindhoven Airport is onderdeel van de Schiphol Group, die verantwoordelijk is voor het management van Aruba Airport.
Naast de dagelijkse leiding zal Meijs zich gaan richten op de ontwikkeling van het management en de organisatie, het onderhouden van de contacten met externe stakeholders en de verbetering van de luchthaven waar de komende vijf jaar voor 300 miljoen dollar wordt geïnvesteerd in de infrastructuur.
Infrastructureel is onder zijn leiding de Eindhovense luchthaven aanzienlijk uitgebreid. Zo werden in 2013 een hotel (eigendom van Eindhoven Airport) en een uitbreiding van de terminal aan land- en luchtzijde opgeleverd. In 2016 werd een geheel nieuwe bagagehal in gebruik genomen. Als onderdeel van de realisatie van de Eindhoven Airport Boulevard, naar verwachting gereed in 2020, wordt in oktober de herbouwde parkeergarage geopend. Na een periode van snelle kwantitatieve groei kondigde de luchthaven eind 2018 een koerswijziging aan naar een meer op kwaliteit gerichte ontwikkeling. Deze strategie is erop gericht dat Eindhoven Airport in de volgende tien jaar nadrukkelijk bijdraagt aan een duurzame samenleving die aansluiting houdt bij de regionale Brainportontwikkelingen.
Meijs: ,,Ik heb met veel plezier leidinggegeven aan dit bijzondere bedrijf waar publieke en private partijen samenkomen. Het zo goed mogelijk dichter bij elkaar brengen van op het oog tegengestelde belangen heeft me van het begin tot het einde enorm geïnspireerd. Tegelijkertijd zie ik enorm uit een bijdrage te gaan leveren aan de successen van de internationale luchthaven van Aruba en ben erg onder de indruk van alles wat daar al bereikt is door James Fazio en zijn team.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).