Al het nieuws

 Van onze correspondent

Oranjestad - Afgelopen maandag ontmoetten verschillende partners uit de veiligheidsketen Aruba elkaar aan boord van marineschip Zr.Ms. Zeeland.

arumarine De vaardag stond in het teken van versterken van de samenwerking en (vereenvoudigde) militaire bijstandsaanvragen.Aanwezig waren partners uit onder meer het Korps Politie Aruba, Openbaar Ministerie, regering, RST, douane, Koninklijke Marechaussee en kustwacht. Op initiatief van de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, brigadegeneraal der mariniers Peter Jan de Vin, is aan boord besproken hoe en in welke situaties militaire bijstand op aanvraag van de ketenpartners van toegevoegde waarde kan zijn. Doordat de procedure voor het aanvragen van bepaalde bijstand op Aruba vereenvoudigd is (duiken, drones, statische observatie, search & tracking), kan na aanvraag sneller geacteerd worden. Brigadegeneraal De Vin: ,,Het was een uitstekende dag die bijgedragen heeft aan het nader verbinden van de ketenpartners, onder wiens leiding wij acteren.” Naast inhoudelijke onderwerpen vond een boardingdemonstratie met de NH-90 boordhelikopter plaats. In tegenstelling tot de traditionele Indische rijsttafel, beter bekend als de ‘Blauwe hap’, die vaak wordt geserveerd, kregen de gasten vandaag een traditionele Arubaanse lunch. De koks aan boord van Zr.Ms. Zeeland kregen een Arubaanse kookles onder leiding van de chef-kok van het ziekenhuis en zijn team.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.