Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba Airport Authority nv (AAA) laat weten dat 2018 een succesvol jaar is geweest. De Revenue Generating Passenger (RGP)-cijfers voor commerciële passagiers en vluchten stegen met 1,7 procent en de RGP-cijfers voor commerciële vluchten stegen met 8,7 procent in vergelijking met 2017.

aruairportDaarnaast markeerde Aruba Airport in 2018 een belangrijke mijlpaal door voor het eerst in de geschiedenis het cijfer van 1 miljoen aan zitplaatsencapaciteit te overschrijden. Luchthaven Reina Beatrix is een van de drukste luchthavens in het Caribisch gebied, met 29 verschillende luchtvaartmaatschappijen die bijdragen aan de verwerking van meer dan 2,5 miljoen passagiers per jaar.
AAA heeft het afgelopen jaar verschillende nieuwe luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen weten binnen te halen, evenals aanvullende frequenties van bestaande luchtvaartmaatschappijen.
Een hoogtepunt in 2018 was de aankondiging van twee nieuwe American Airlines-vluchten van Dallas/Fort Worth International Airport en Chicago O’Hare. Dallas vertegenwoordigt niet alleen een nieuwe toegangspoort tot het middenwesten, maar ook verbindingen voorbij dit punt naar westerse markten zoals Los Angeles, Las Vegas en San Francisco. Daarnaast hebben Delta Air Lines en Sun Country de introductie aangekondigd van luchtdiensten vanuit Minneapolis op zaterdag en midweek (nieuw). American Airlines heeft daarnaast een derde ‘daily winter Miami-Aruba-service’ toegevoegd naast de twee nieuwe non-stop wekelijkse zaterdagdienst van Dallas en Chicago naar Aruba die eerder dit jaar was aangekondigd. American Airlines breidt zijn aanwezigheid uit met een derde dagelijkse vlucht vanaf Miami. De luchtvaartmaatschappij voegde in het winterseizoen in totaal 85 extra vluchten toe voor in totaal 13.800 extra stoelen. De route wordt uitgevoerd door een B737-800. Momenteel verzorgt American Airlines twee vluchten per dag vanuit Miami, dubbele dagelijkse vluchten (14x) vanuit Charlotte en vijf wekelijkse vluchten vanuit Philadelphia. Voor de komende winter ontvangt Aruba Airport in totaal 42 wekelijkse vluchten van American Airlines naar Aruba.
Daarnaast heeft Delta Air Lines, aangemoedigd door de hoge bezettingsgraad, de wekelijkse seizoensvlucht op zaterdag van Boston naar Aruba, omgevormd tot een lijnvlucht op jaarbasis.
,,De cijfers geven aan dat de inspanningen voor continue ontwikkeling op Aruba Airport vruchten afwerpen. Als team kunnen we heel trots zijn op het afsluiten van weer een succesvol jaar en we kijken uit naar 2019. We verwachten aanvullende vluchten die Aruba ten goede zullen komen, maar ook de passagiers die op zoek zijn naar meer opties om van en naar Aruba te vliegen”, aldus AAA’s Air Service development manager Jo-Anne Arends.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.