Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Zondag zijn drie in Venezuela gestrande reizigers met een vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Conviasa teruggekomen naar Aruba. Het toestel vertrok weer met 81 Venezolanen aan boord richting Venezuela.

arubaDe regering adviseert reizigers in Venezuela die niet naar Aruba kunnen door de blokkade contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waar ze een ticket geboekt hebben. Ook moeten ze zich melden bij de Nederlandse ambassade in Caracas.
Minister-president Evelyn Wever-Croes (MEP) gaf gistermorgen een update van de situatie rond Venezuela. ,,Het lijkt vandaag na een roerig weekend weer wat rustiger. We wachten af wat er gebeurt. Momenteel is het niet mogelijk om noodhulp naar Venezuela te sturen. Voor alle duidelijkheid wil ik benadrukken dat het Koninkrijk der Nederlanden zich niet mengt in een eventueel militair ingrijpen.”
De premier verklaarde dat de lucht- en zeeblokkade nog onverminderd voortduurt. ,,Wel zijn we met de autoriteiten in gesprek over een uitzondering voor mensen die door de blokkade vastzitten in Venezuela, terwijl ze op Aruba wonen en Venezolaanse toeristen die hier zijn en niet naar huis kunnen. We zijn al heel ver, maar hebben nog geen definitieve afspraken.” De uitzondering wordt alleen gemaakt voor mensen met een Nederlands paspoort die in Venezuela zitten, of Venezolanen met een geldige verblijfsstatus voor Aruba. Venezolaanse toeristen kunnen zich op Aruba melden bij het consulaat van hun land.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).