Al het nieuws

22.000 Meer cruisepassagiers dan in 2017
Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba Ports Authority (APA) heeft een recordjaar achter de rug, met de aankomst van meer dan 815.000 cruisetoeristen. Dat zijn er ruim 22.000 meer dan in 2017.

freedomDat was al een recordjaar met ruim 352 schepen en 792.403 passagiers. Hoewel het aantal schepen niet opvallend toenam, was vorig jaar sprake van grotere schepen, met meer passagiers. De recordmaanden waren januari, november en december met ruim vijftig aankomsten.
Een opvallende nieuwkomer was de Freedom of the Seas van Royal Caribbean International, een van de grootste cruiseschepen ter wereld. Het schip heeft een lengte van 339 meter en een capaciteit van 5.000 passagiers. APA heeft speciaal voor dit schip aanpassingen moeten maken aan de kade.
Januari staat qua groei bovenaan de lijst. Uit de voorlopige cijfers blijkt namelijk dat in deze maand 108.298 cruisepassagiers Aruba bezochten. Dat waren er een jaar eerder nog 89.734. Alleen die stijging zorgt al voor een verschil van ruim 18.500 passagiers.
APA verklaart de groeiende populariteit van Aruba als cruisebestemming door te wijzen op de verbetering van de kwaliteit van het ‘product’ Aruba en de inspanningen die worden verricht om cruiselines te interesseren om Aruba aan te doen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).