Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - In de eerste week van oktober wordt het allereerste Koninkrijkstoernooi georganiseerd; plaats van handeling is Aruba. ajb De deelnemers komen uit alle landen van het Koninkrijk der Nederlanden waar ze deel uitmaakten van het project ‘Alleen jij bepaalt wie je bent’ (AJB).
Zo’n 150 jongeren uit het Koninkrijk komen van 3 tot en met 6 oktober in Aruba bijeen tijdens het eerste Koninkrijkstoernooi. Deze jongeren zullen tegen elkaar voetballen, basketballen en honkballen in het Joe Laveist Sport Park in San Nicolas. Het doel van het toernooi is het versterken van de banden tussen jongeren in het Koninkrijk. Het midweektoernooi, dat ook culturele activiteiten bevat, is een initiatief van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Ronald Plasterk (PvdA) en wordt mede georganiseerd door het ministerie van Veiligheid en Justitie (V&J) en gastland Aruba.
Het Koninkrijkstoernooi staat in het teken van het project ‘AJB’. Een door het ministerie van Veiligheid en Justitie ontwikkelde interventie waarbij kwetsbare, schoolgaande jongeren tussen twaalf en zeventien jaar een zinvolle vrijetijdsbesteding krijgen door deel te nemen aan een teamsport. Deze jongeren krijgen de kans om langere tijd, onder begeleiding van speciaal opgeleide trainers en rolmodellen, lid te worden van een sportclub. Teamsport onder deskundige begeleiding wordt als een goede manier gezien om te zorgen dat de jongeren leren positieve keuzes te maken.
De sporters zijn geselecteerd op basis van hun inzet en motivatie tijdens de trainingen. Het gaat om jongeren bij wie het gedrag al positief is veranderd sinds hun deelname aan AJB-activiteiten.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).