Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De stroomstoring die zaterdagochtend een groot deel van Aruba trof, had te maken met een onregelmatigheid in het controlesysteem van turbine zes. Dat heeft het Water- en Energiebedrijf (WEB) laten weten.
Volgens de plaatsvervangend directeur, Richard Frank, was er sprake van een storing in de centrale van WEB. ,,Een storing zoals die zich zaterdag voordeed, heeft tot gevolg dat er een systeem in werking treedt dat alle onderdelen van de productie stopzet. Gebeurt dat niet, dan kan er een gevaarlijke situatie ontstaan voor het personeel, maar ook kan de installatie beschadigd raken.”
De technici van WEB gingen aan het werk om de stroomvoorziening zo snel mogelijk weer op gang te krijgen en kregen daarbij assistentie van het personeel van elektriciteitsmaatschappij Elmar.
Binnen anderhalf uur hadden de eerste wijken alweer stroom, maar het duurde nog tot 14.00 uur voordat het hele eiland van elektriciteit was voorzien.
Overigens zat een deel van San Nicolas ook zonder water, omdat de waterdruk daar op peil wordt gehouden met behulp van elektrische pompen, die niet werkten zonder stroom. Normaliter zorgt de watertank van Seroe Preto voor de waterdruk, maar die is afgekoppeld voor groot onderhoud.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).