Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - ,,We vragen nog even geduld, maar als de Green Corridor eenmaal klaar is, hebben de 24.000 auto’s die dagelijks rijden tussen San Nicolas en Oranjestad, er veel profijt van.”

Dat zei minister-president Mike Eman na een bezoek aan de werkzaamheden.
Het geduld van de automobilisten wordt binnenkort nog meer op de proef gesteld. Over ruim een week wordt de rotonde ter hoogte van Seroe Tijsjie afgemaakt. Het verkeer wordt op die plaats omgeleid en kan flinke vertragingen verwachten. De afsluiting van de weg bij Mahuma blijft voorlopig nog zo, tot verdriet van omwonenden en bedrijven in de omgeving. Het verleggen van de hoofdkabel van de elektriciteit duurt langer dan oorspronkelijk werd gedacht.
Ter hoogte van het Spaans Lagoen wordt een nieuwe brug gebouwd. De pijlers krijgen al aardig vorm en aan de brug zelf wordt in het buitenland gewerkt. Het wordt een moderne stalen boogbrug, die eind december op zijn plaats moet liggen. De brug wordt het centrum van een ‘linear park’ dat aan weerskanten van de brug ongeveer 500 meter lang wordt. Daar kunnen de mensen uit de buurt recreëren.
De hoofdweg tussen luchthaven Reina Beatrix en Savaneta wordt veranderd in een vierbaansweg. In Savaneta splitst het traject zich in drie tweebaanswegen naar San Nicolas. Verdeeld over de hele route worden dertien recreatieparken aangelegd. Langs de weg komen ook fiets- en wandelpaden.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).