Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Oranjestad - De Aruba Hotel and Tourism Association (Ahata) heeft een brief gestuurd naar de Arubaanse regering waarin de zorgen van de organisatie kenbaar worden gemaakt over de ‘negatieve gevolgen van de wetswijziging die het mogelijk maakt bestaande hotelvergunningen in te trekken en te vervangen door nieuwe vergunningen met beperkte voorwaarden’.
Ahata is vastberaden de wet aan te vechten, zo staat in het persbericht. ,,Als deze wet wordt aangenomen, zal dit zonder twijfel negatieve gevolgen hebben voor de wijze waarop bedrijven in de toekomst in Aruba zullen investeren. Dit kan op zijn beurt ook weer gevolgen hebben voor de werkgelegenheid, de kwaliteit van het product en de ondernemingen die direct en indirect afhankelijk zijn van het toerisme.”
Ahata denkt dat het het beste voor Aruba zou zijn als de wet zou worden ingetrokken. De regering heeft volgens de vereniging niet kunnen onderbouwen waarom een dergelijke drastische wetswijziging nodig is. Daarom vraagt Ahata ook een ‘cooling off-period’ (afkoelingsperiode) om een uitgebreid onafhankelijk onderzoek te verrichten en de toekomst van het Arubaanse toerisme veilig te stellen. ,,Negentig procent van onze economie en 48.000 werknemers zijn hiervan afhankelijk”, aldus de vereniging.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).