Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - In navolging van de vele projecten die het centrum van Oranjestad nieuw leven inblazen, worden ook in San Nicolas de handen uit de mouwen gestoken. Het centrum van de tweede stad van Aruba krijgt een opknapbeurt voor een bedrag van ruim 10 miljoen florin.
Minister Otmar Oduber van Toerisme, Transport, Primaire sector en Cultuur is erg blij dat na drie jaar voorbereiding en planning het echte werk is begonnen. ,,Er lopen verschillende projecten gelijktijdig. Dat oogt nu wat rommelig, maar als het werk is gedaan, is de culturele hoofdstad van Aruba echt een visitekaartje voor ons eiland.” De minister streeft naar een toekomst waarin toeristen niet vertrekken voordat ze een bezoek hebben gebracht aan ‘Chocolate City’, met musea, monumenten en de culturele sfeer van weleer. Het is om die reden dat de renovatie van het centrum van San Nicolas wordt betaald door het Tourism Product Enhancement Fund.
Aan het einde van dit jaar heeft San Nicolas een gedaantewisseling ondergaan. Dan zijn er twee musea geopend en verschillende monumenten gerenoveerd. De Uncle Luis Store wordt het nieuwe onderkomen voor directie Cultuur, al moet nog wel een wettelijke regeling worden getroffen voor de overname van dat monument. Op dit moment wordt aan de hoofdstraat van San Nicolas gewerkt. Ook de private sector draagt bij aan de ontwikkelingen. Er wordt flink geïnvesteerd in de gebouwen in het stadscentrum die in particuliere handen zijn. Ook aan het transport van de toekomstige toeristenstromen wordt gewerkt. Het is de bedoeling dat er speciale vergunningen worden uitgegeven aan touroperators die toeristen van de hotelstrip aan de westkant en cruisetoeristen naar San Nicolas aan de oostkant van Aruba brengen.
Minister Oduber bezocht de werkzaamheden onlangs en was tevreden over wat hij zag en hoorde. ,,We rekenen er op dat we in september met een grote art fair kunnen vieren dat San Nicolas op weg is om in volle glorie te herrijzen. Dan houden we ook een toerismeconferentie, waarvoor de ceo van World Tourism Organization zijn aanwezigheid al heeft bevestigd. Ook de secretaris-generaal van Unesco zal er bij zijn. We kunnen dan niet alleen vertellen, maar ook laten zien hoe we het ‘product’ Aruba aantrekkelijker maken voor onze bezoekers.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.