Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De afdeling Juridische zaken en Inspectie van Directie Volksgezondheid, raadt sterk af om gebruik te maken van allerlei lieden die cosmetische ingrepen uitvoeren zonder de bevoegdheid daarvoor te hebben.
,,We krijgen de laatste tijd veel klachten binnen. Ingrepen gaan mis, mensen worden ziek of raken misvormd op een manier die niet meer te herstellen is”, aldus Jayburtt Dijkhoff van Volksgezondheid. Hij legt uit dat het bij de klagers slechts gaat om het topje van de ijsberg, omdat mensen zich alleen melden als er iets heel erg fout is gegaan. ,,Alleen de meest ernstige misstanden komen bij ons terecht. Veel mensen melden zich niet als het probleem niet zo heel erg is, maar blijven ermee rondlopen.”
De waarschuwing van Volksgezondheid komt niet voor niets vlak voor de feestdagen, wanneer iedereen er graag goed uit wil zien voor de feesten en diners. ,,Het kan zijn dat mensen deze diensten aanbieden en dan zeggen dat ze een vergunning van Directie Volksgezondheid hebben, maar dat is niet waar. Op het moment dat iemand cosmetische ingrepen aanbiedt tegen een lage prijs, is zeker dat hij of zij geen opleiding heeft in die richting en illegaal bezig is. Dat is gevaarlijk. Dit soort ingrepen mag alleen gedaan worden door een cosmetische of plastisch chirurg die daar een jarenlange opleiding voor heeft gehad. De juiste plaats ervoor in het ziekenhuis of een artsenpraktijk, niet een hotel of een slaapkamer”, aldus Dijkhoff.
Dat de waarschuwing van Volksgezondheid niet overdreven is, bleek enkele jaren geleden, toen een jonge vrouw overleed nadat ze een cosmetische behandeling had laten doen bij haar thuis. De behandelende nep-arts is destijds veroordeeld tot gevangenisstraf.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.