Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De bouw van het nieuwe beddenhuis als onderdeel van het uitbreidingsproject Horacio Oduber Hospitaal (HOH) ligt op schema. Dinsdag werd het hoogste punt bereikt.
Hoewel de bevolking van Aruba in de afgelopen veertig jaar meer dan verdubbeld is, heeft het HOH geen behoefte aan meer bedden. ,,Door de vooruitgang van de medische wetenschap is de opnameduur sterk verkort. Extra bedden zijn niet nodig”, aldus John Fun, clustermanager Facilitair Bedrijf van het HOH, die verantwoordelijk is voor de coördinatie van de bouwwerkzaamheden. Extra kamers komen er wel. ,,In het huidige gebouw hebben we vooral zespersoons kamers. Dat worden kamers voor vier personen. In de nieuwe beddentoren komen kleine kamers voor een of twee patiënten. Mensen hechten tegenwoordig toch meer aan hun privacy dan vroeger”, zo legt Fun uit.
Naast de beddentoren komt een ander nieuw gebouw: het Medical Office Building (MOB). ,,Daar krijgen de medisch specialisten hun werkplek. Eigenlijk wordt het een grote polikliniek”, aldus Fun, die aangeeft dat de benedenverdieping van het beddencomplex de functie krijgt van Spoed Eisende Hulp (SEH). Die wordt driemaal zo groot als de huidige SEH, waardoor de regelmatig opduikende capaciteitsproblemen tot het verleden gaan behoren.
Financieel directeur Theo de Kool benadrukte dat de bouw veel vergt van het personeel. ,,Om die reden vieren zij vandaag dit feestje mee. Zonder de inzet van het personeel zou ons ziekenhuis niet zijn wat het nu is. In onze visie staat de patiënt centraal en onze mensen brengen die visie in de praktijk.” De Kool zei ook nog dat als het bouwproject klaar is, het HOH de kans heeft om niet alleen een van de mooiste, maar ook een van de beste ziekenhuizen in de regio te worden. ,,Daar gaan we keihard voor werken”.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).