Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Oranjestad - Aruba Tourism Authority (ATA) zet bussen in om de nationale bewustwordingscampagne over het belang van het toerisme voor het eiland te intensiveren. Dat heeft de ATA bekendgemaakt.

In september wordt de internationale Dag van het Toerisme gevierd. De bewustwordingscampagne ‘Duna Aruba E Miho Di Bo’ ging een paar maanden geleden al van start met spotjes op de televisie, beeldmateriaal en een jingle.

Twee bussen van Arubus met daarop de tekst ‘Duna Aruba E Miho Di Bo’ zullen nu continu rondrijden over het eiland. Met de slogan wil de ATA Arubanen aanzetten om het beste van zichzelf aan de toerist en aan de eilandgenoten te geven. Behalve de slogan worden ook andere teksten op de bussen vermeld. Zo worden jongeren aangespoord om te studeren, omdat dat hun sleutel naar de toekomst is. De teksten benadrukken andere zaken, zoals het belang van het behoud van de culturele erfenis van het eiland, het belang van veiligheid en van taalbeheersing.

Ronella Tjin Asjoe-Croes, ceo van de ATA, verklaarde dat de organisatie een taak heeft om Arubanen ervan bewust te maken dat de toekomst in hun handen ligt. De ATA rekent op de samenleving om het toerisme op een duurzame manier verder te ontwikkelen, aldus de ceo. Dit jaar en in 2016 zal de ATA doorgaan met de bewustwordingscampagne. ,,Het is belangrijk dat wij ons realiseren dat Aruba niet een concreet product verkoopt maar een beleving, dat wil zeggen gastvrijheid en dienstverlening”, aldus Tjin Asjoe-Croes.