Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De Dag van Vlag en Volkslied wordt door veel sportverenigingen aangegrepen om speciale toernooien en wedstrijden te houden. Ook de musea en andere culturele organisaties nodigen belangstellenden uit om de Arubaanse cultuur te komen opsnuiven.
In Centro Deportivo Betico Croes, in Santa Croes, wordt vanavond een tafeltennistoernooi georganiseerd. Het begint al om 16.30 uur voor de jongste spelers. Daarna zijn de oudere deelnemers aan de beurt. Meedoen kost 10 florin.
In Centro di Bario Brazil is een sportieve avond voor de buurtbewoners. Tussen 17.00 en 24.00 uur worden allerlei wedstrijdjes georganiseerd. Centro di Bario Tanki Leendert is het strijdtoneel van de denksport. Vanaf 19.30 uur vindt daar een toernooi Seso Sport plaats, waarin teams elkaar de loef proberen af te steken bij het vinden van de juiste antwoorden op doordenkertjes.
De officiële viering begint ook vanavond, met een plechtigheid op Plaza Monumento 18 di maart. Die begint om 17.00 uur en duurt een uur. Daarna wordt de traditionele culturele manifestatie gehouden op Plaza Betico Croes. Daar is het vanaf 18.00 uur feest, met muziek, dans en nog veel meer.
Op de Dag van Vlag en Volkslied, morgen, is er een groot defilé op de straat voor het bestuurskantoor. Sportverenigingen, jongerenclubs en allerlei andere organisaties presenteren zich voor het publiek, de regering en genodigden. Dat geheel speelt zich af tussen 9.00 en 12.00 uur.
Buurtcentrum Playa Pabou biedt muziek, dans en veel lekker eten aan tussen 12.00 en 20.00 uur. In Santa Cruz is een soortgelijk evenement op Plaza Status Aparte tussen 7.00 en 19.30 uur. Liefhebbers van soep kunnen tussen 11.00 en 15.00 uur terecht bij het clubhuis van De Trupialen, naast het De La Salle College, voor een soepfestival. In Centro ‘Curason Santa Cruz’ organiseert de Parochieraad Santa Cruz een familiedag. Die vindt plaats tussen 10.30 en 16.00 uur. In Centro di Bario Noord is een culturele viering, tussen 10.00 en 17.00 uur.
In de hal van Cas di Cultura wordt een kunstmarkt georganiseerd, tussen 10.00 en 16.00 uur. Parke Arikok is in diezelfde periode toneel voor een culturele viering.
De Kudawecha Softball Club organiseert een sportdag tussen 10.00 en 22.00 uur. Ook bij Centro di Bario Savaneta kan worden gesport en wel tussen 9.00 en 21.00 uur. Veel sportverenigingen organiseren wel een toernooi vanwege de nationale feestdag, maar doen dit pas komend weekend. Zo krijgen hun leden de kans om op de dag zelf mee te doen aan andere activiteiten.
Alle musea zijn geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Atelier ’89 heeft haar expositiezalen open voor publiek. Van 10.00 tot 16.00 zijn belangstellenden welkom om exposities van Ad Rekkers, Daniel Benaim en Melissa Richardson te bekijken. Ook de lokalen waar workshops worden gehouden, kunnen worden bezocht.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).