Al het nieuws

VNG als partner voor technische assistentie professionals

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Tijdens een werkbezoek aan Nederland heeft de premier Luc Mercelina (URSM) een ontmoeting gehad met de burgemeester van Den Haag, Jan Hendrikus Cornelis van Zanen. De besprekingen richtten zich op kritieke aspecten die studenten uit Sint Maarten treffen, zoals huisvesting en technische assistentie voor professionals.

F11 Studenten,,Een van de belangrijkste onderwerpen die werd besproken, was de dringende behoefte aan huisvestingsoplossingen voor studenten uit Sint Maarten die in Den Haag studeren. De premier benadrukte de uitdagingen waarmee studenten worden geconfronteerd bij het vinden van veilige en betaalbare accommodatie”, aldus de premier die het een topprioriteit vindt dat een veilige en comfortabele plek voor studenten gewaarborgd wordt. ,,We zijn vastbesloten om haalbare oplossingen te vinden die onze studenten de huisvesting bieden die ze nodig hebben.”

De bijeenkomst ging ook over de noodzaak van technische assistentie voor professionals op het eiland. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is geïdentificeerd als een belangrijke partner. De premier benadrukt het belang van het benutten van de expertise van de VNG om technische assistentie te verlenen aan professionals bij de uitvoering van lopende projecten.

,,Door samen te werken met de VNG willen we de vaardigheden en kennis van onze professionals verbeteren, zodat zij de ondersteuning krijgen die nodig is om te excelleren in hun vakgebied”, aldus Mercelina.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.