Al het nieuws

Defensie Caribisch gebied samen met lokale autoriteiten

Van onze redactie
Philipsburg/Willemstad - Met het naderende orkaanseizoen, dat officieel op 1 juni begint, bereidt Defensie in het Caribisch gebied zich voor en doet dat samen met lokale autoriteiten en veiligheidspartners.

Tijdens een tweedaagse sessie op Sint Maarten zijn de benodigde protocollen doorgenomen en verschillende scenario’s geoefend, om zo de gereedheid te optimaliseren.
De sessie omvatte vertegenwoordigers van alle veiligheidspartners, crisiscoördinatoren van Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, het kabinet, het Openbaar Ministerie en leden van het Emergency Operations Center. ,,Deze brede samenwerking benadrukt de gezamenlijke inzet om de veiligheid van de inwoners in het Caribisch gebied te waarborgen.”
Begin mei hebben diverse eenheden van Defensie in het Caribisch gebied twee weken deelgenomen aan de internationale oefening ‘Tradewinds’. Deze voorbereidingen en samenwerkingsverbanden zijn essentieel om de impact van eventuele orkanen te minimaliseren en de veiligheid te waarborgen. Een video van Tradewinds staat momenteel op de website van deze krant.
Foto: De brede samenwerking op de Bovenwinden benadrukt de gezamenlijke inzet om de veiligheid van de inwoners in het Caribisch gebied te waarborgen.

Curaçao: Zwaar onweer in orkaanseizoen
Burgers dienen zich goed voor te bereiden op het orkaanseizoen dat morgen (1 juni) begint en tot en met 30 november loopt. De verwachting is namelijk dat door de klimaatverandering en het weerfenomeen La Niña, Curaçao eventueel getroffen wordt door zwaar onweer, aldus Albert Martis, hoofd van de Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo).
De regering heeft gisteren met een ‘Relato di Dia’ het publiek geïnformeerd over het komende orkaanseizoen. Minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en Martis hebben de nodige informatie verstrekt.

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.