Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - De kersverse minister van Toerisme, Economische Zaken, Transport en Telecommunicatie (Teatt), Grisha Heyliger-Marten, heeft aangekondigd dat ze een snelle scan zal laten uitvoeren ‘om een realistischer beeld te geven van de huidige economische situatie van Sint Maarten’.

SXMGrishaDe nieuwe Teatt-minister, de twaalfde sinds 2010, benadrukt dat de economie van Sint Maarten verre van optimaal is. ,,Ja, we hebben de afgelopen tien jaar te maken gehad met enkele ongekende uitdagingen, waaronder de ongelooflijke verwoesting veroorzaakt door orkaan Irma in 2017 en de wereldwijde stillegging als gevolg van de Covid-19-pandemie in 2020. Maar zeven jaar wachten tot het eindelijk weer op de been is, is gewoon te lang.”
Het eiland verliest ook terrein in de cruisetoerismesector, terwijl de problemen bij Gebe, het elektriciteits- en waterbedrijf, hebben geleid tot astronomische rekeningen en frequente stroomuitval, zelfs stroomstoringen.
Heyliger-Marten hoopt door samen te werken met de vakbonden, SHTA, de Kamer van Koophandel en anderen de economische ontwikkeling van Sint Maarten te herstellen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.