Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - Sint Maarten staat in het teken van de parlementsverkiezingen. Vandaag tussen 8.00 en 20.00 uur kunnen alle stemgerechtigden hun stem uitbrengen. De vorige verkiezingen waren vier jaar geleden. Een unicum, want alle eerdere kabinetten sinds de ontmanteling van de Nederlandse Antillen, maakten hun periode van vier jaar niet vol.

SXMstembussen‘Laatste voorbereidingen in volle gang voor de verkiezingsdag’, zo kopte gisteren The Daily Herald al. En die voorbereidingen waren niet alleen een lokale aangelegenheid. Gisteren landde er namelijk ook een vliegtuig op Princess Juliana International Airport, met aan boord agenten van de politiekorpsen van Aruba en Curaçao. Zij komen het Korps Politie Sint Maarten ondersteunen bij het bewaken van de openbare orde.
Ditmaal doen er acht politieke partijen mee, een meer dan tijdens de vorige verkiezingen in 2020. Uit de in totaal 129 kandidaten, zullen er 15 worden verkozen voor een plaats in het nieuwe parlement.
Mensen kunnen hun stem uitbrengen bij een van de twintig stembureaus, die bemand worden door in totaal honderd medewerkers.

Bij de foto: Vuurwerk, liveoptredens, speeches en een feestelijke sfeer overheersten op de Ring Road in Philipsburg, toen de United People’s (UP) party een laatste oproep deed aan de kiezers. Sint Maarten gaat vandaag naar de stembus voor het kiezen van nieuwe samenstelling van het parlement; nieuwe Statenleden die op hun beurt een nieuwe regering voor het Land Sint Maarten zullen moeten vormen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.