Al het nieuws

Van onze redactie
Philipsburg - De dood van Josea Ossie Laville (43 jaar) is niet het gevolg van een misdrijf of een overtreding.

F10 SXMarrestant overlijdt in celHet Openbaar Ministerie heeft dit aan de minister van Justitie laten weten. Laville overleed vrijdag in een cel.
Dat schrijft The Daily Herald. Veel mensen kennen Laville. Hij was een Dominicaan die al meer dan tien jaar op Sint Maarten woonde. Hij bracht de meeste tijd door op het strand van Great Bay, waar hij klusjes opknapte en toeristen hielp. Hij maakte ook eten klaar voor dakloze vrienden.
De Immigratie- en Grensbeschermingsdiensten hebben maandag in een persbericht details gegeven over de omstandigheden rond het overlijden van Laville. De politie kreeg afgelopen donderdag een melding en trof Laville ter plaatse. Hij had een machete bij zich en werd gearresteerd voor illegaal wapenbezit. Eerst werd hij naar het politiebureau van Philipsburg gebracht, daarna werd Laville door de politie en het Openbaar Ministerie overgedragen aan het IBP. De autoriteiten hadden geconstateerd dat hij illegaal op Sint Maarten verbleef. De formele procedurele voorbereidingen voor zijn uitzetting naar zijn geboorteland Dominica werden gestart.
Het IBP heeft verklaard dat Laville tijdens zijn aanhouding bij de immigratieambtenaar aangaf dat hij zich een beetje duizelig voelde. Aan Laville is medische hulp geboden, maar dat wilde hij niet. Op de vraag of hij medische problemen had of medicijnen moest nemen, heeft Laville geantwoord dat hij alleen erge honger heeft. Vervolgens kreeg hij water en eten.
Toen kort daarna een bewaker hem kwam controleren, werd hij in een vreemde houding op het bed aangetroffen. De medische professionals werden erbij gehaald. Uit later onderzoek is gebleken, aldus het OM, dat er geen tekenen van criminele handelingen zijn geconstateerd die tot de dood hebben geleid. Het lichaam van Laville is vrijgegeven aan zijn nabestaanden omdat de zaak nu gesloten is.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).