Al het nieuws

Van onze redactie
Philipsburg - Princess Juliana International Airport steunt de bewustwordingscampagne van Nature Foundation om te voorkomen dat plastic in de oceaan terechtkomt.

F10 SXMOP luchthaven plasticPassagiers die aankomen op Sint Maarten zien in de aankomsthal vijf informatieve posters.
Nature Foundation wil met dit initiatief een gedragsverandering in natuurbehoud zien. Toeristen en bewoners die op de luchthaven aankomen, worden er attent op gemaakt dat het eiland plastic uit de prachtige natuur wil houden.
De hoeveelheden plastic tassen, plastic rietjes, plastic flessen zijn overal op het eiland een probleem. Uit onderzoek in 2014 bleek dat op Sint Maarten per persoon 9,7 kilo afval wordt verzameld. Ter vergelijking, op Curaçao is het 0,44 kilo per persoon.
Het In-No-Plastic team van Nature Foundation treft plastic aan in de oceaan, op het strand en in de natuur. ,,Plastic valt uiteen in steeds kleinere stukjes als het aan de elementen wordt overgelaten, maar het verdwijnt nooit echt. Minuscule deeltjes die niet met het blote oog te zien zijn, zullen in onze bodem, ons drinkwater, onze lucht en onze huizen terechtkomen. Ongewild en ongemerkt consumeren we dit plastic.
Uit een ander onderzoek blijkt dat 95 procent van de inwoners van de VS plastic in hun bloed heeft. Hoe hoog dat aantal op Sint Maarten is, is momenteel niet bekend.
Nature Foundation vindt het tijd voor een verandering. ,,We zijn de luchthaven dankbaar dat ze met ons samenwerkt, zodat we onze visie kunnen uitdragen. Bewustwording is heel belangrijk. Met deze informatieve borden op het vliegveld kan de boodschap veel mensen bereiken.”
Het In-No-Plastic team van Nature Foundation maakt maandelijks stranden schoon, met hulp van lokale en bezoekende vrijwilligers. Op 22 januari hebben ze weer een schoonmaakactie.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).